Fysioterapia Oulu

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Toimenpiteillä pyritään edistämään toimintakykyä silloin, kun se on alentunut esimerkiksi vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen myötä.

Fysioterapia on osa julkista ja yksityistä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmää, joten voit tulla Napteekkiin fysioterapiaan lähetteellä tai ilman lähetettä.

Milloin fysioterapiaan?

Fysioterapia auttaa vammojen, leikkausten tai sairauksien jälkeisessä kuntoutuksessa. Fysioterapeuttimme on erikoistunut lasten ja nuorten kuntoutukseen, ohjaukseen,
fysiikkavalmentamiseen ja testaukseen. Hän valmentaa myös iäkkäämpiä ihmisiä pärjäämään paremmin arjessa ja harrastuksissa.

Fysioterapia ylläpitää ja parantaa toimintakykyä tukemalla fyysistä hyvinvointia, parantamalla liikkumiskykyä ja ehkäisemällä toimintakyvyn laskua.

Fysioterapian alkututkimuksen jälkeen laadimmen juuri sinun vaivoihin räätälöidyn fysioterapiasuunnitelman, joka auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen toimintakyvyn. 

 

Fysioterapiaa käytetään kuntoutuksen tukena ja sen tavoitteena on auttaa asiakasta toipumaan eismerkiksi urheiluvammoista tai leikkauksesta. Fysioterapeutti laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, jota noudattamalla asiakas voi saavuttaa täyden toimintakyvyn vammojen tai leikkauksen jälkeen.  

Fysioterapia Oulussa – lähetteellä tai ilman

Arvioinnista fysioterapiasuunnitelmaan

Napteekki tarjoaa asiantuntevaa fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa, joissa yhdistyvät terapeuttinen harjoittelu ja manuaalinen terapia kuntouttavan hoidon takaamiseksi.

Alkututkimuksessa fysioterapeuttimme analysoivat terveyttäsi, liikkumistasi ja toimintakykyäsi. Fysioterapeuttimme käy läpi kanssasi mahdollisia toimintarajoitteita sekä apuvälinetarvetta.

Arvioinnin perusteella laadimme seurattavan fysioterapiasuunnitelman. Aktivoimme ja ohjaamme kuntoutujaa ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa.

Fysioterapia Oulussa - Napteekki

Fysioterapian hoitomenetelmät

Tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja niistä paranemiseen liittyy eri vaiheita, jotka vaikuttavat sekä hoitotoimenpiteisiin että harjoitteluun. Esimerkiksi yleisiä harjoitteita ei ole järkevää antaa  selkä-, lonkka- tai niskakivuista kärsiville, sillä ne ovat  tarkoitettu pääasiallisesti oireettomille ihmisille. Vääränlainen harjoittelu voi pahimmassa tapauksessa heikentää tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireita. 

Harjoitteluterapiassa huomioidaan ihmisen senhetkinen terveydentila. Harjoitteiden tarkoituksena on muokata kudosten ominaisuuksia, parantaa toimintakykyä ja helpottaa esimerkiksi kipupotilaan oireita. Laadimme harjoitteluterapiaohjelman asiakkaan tarpeen mukaan niin ennaltaehkäisyyn kuin kuntoutukseenkin. Palveluistamme hyötyvät yhtä lailla urheilijat ja ihmiset, jotka liikkuvat epäsäännöllisemmin.

Manuaalinen terapia tarkoittaa fysioterapeutin käsin suorittamaa hoitoa esimerkiksi nivelten moobilisaation, manipulaation ja pehmytkudoskäsittelyn avulla. Manuaalisen terapian tavoitteena on vähentää kipua, parantaa nivelten liikkuvuutta ja lievittää lihasjännitystä.  

Kylmää ja lämpöä on käytetty vuosituhansien ajan kiputilojen ja sairauksien hoidossa, mutta myös sähköä on käytetty kivunhoidossa hyvin pitkään. 

TENS -sähköhoito

Meillä Napteekissa Oulussa on käytössä sähköisistä kivunhoitomenetelmistä parhaiten tunnettu ja laajimmalle levinnyt transkutaaninen elektroninen hermostimulaatio eli TENS 

TENS on laajalti käytetty sähköinen kivunhoitomenetelmä, jonka vaikuttavuudesta ja vaikutuksista on jo runsaasti tutkimustuloksia.

Pinnallinen lämpökäsittely

Pinnallisen lämpökäsittelyn tavoitteena on lievittää kipua, lisätä verenkiertoa, parantaa kudoksen joustavuutta ja vähentää lihasjännitystä. Lämpöhoidon avulla pyritään rentouttamaan käsiteltävää aluetta ja tukemaan kudosten palautumista.

Jo varsin vähäisillä lämpötilanmuutoksilla voidaan lisätä merkittävästi kudoksen aineenvaihduntaa. On todettu, että reumaattisella potilaalla muutaman asteen (noin 2–3 asteen) lämpötilan nousu nivelessä voi muuttaa aineenvaihduntaa rustokudoksessa sekä rusto- ja tukikudoksissa jopa kolminkertaiseksi.

Kylämhoito

Kylmän fysiologisia vaikutuksia tunnetaan kohtalaisen hyvin. Kylmä nostaa kipukynnystä, alentaa hermojen johtumisnopeutta ja motorista suorituskykyä. Kokeellisissa olosuhteissa kylmähoidon on todettu vähentävän tulehdusreaktiota ja alentavan turvotuksen muodostusta.

Kylmävaikutukset iholle, lihaksiin ja niveliin vaihtelevat kylmänantotavan, alkulämpötilan ja kylmänantoajan pituuden mukaan. Kylmähoito voidaan annostella kylmäpakkauksilla, jääpusseilla, suihkeena ja voiteena.

Ergonomisessa neuvonnassa asiakasta opastetaan työ- ja arkiympäristönsä mukauttamisessa niin, että kehon kuormitus vähenee ja liikeradat tukevat hyvinvointia. Ergonomisen neuvonnan tavoitteena on ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja sekä parantaa asiakkaan työ- ja toimintakykyä ohjaamalla oikeiden työasentojen ja liiketekniikoiden käyttöön.

Varaa aika fysioterapiaan

Sijainti

Kajaaninkatu 17,
90100 Oulu
(Scandic Station -hotellin yhteydessä)

Reittiohjeet

Aukioloajat

ma-la: sopimuksen mukaan

 

Lisäksi meillä on vastaanotto Oulaisissa. Varaukset suoraan Lääkärikeskus Sykkeestä, ja Nivalassa, varaukset Jaakko Vihriälältä.

Ilkka Mattila
Fysioterapeutti

0400 922 649
ilkka(at)napteekki.fi

Lisätiedot